Kokeilimo-tila

Kokeilimo sijaitsee alun perin esteettömän asumisen ratkaisuja esitteleväksi mallitilaksi suunnitellussa ”Kaikkien Koti” -tilassa. Tila sijaitsee Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksella ja sitä hyödynnetään esittelytoiminnan lisäksi myös koulutuksessa, tutkimus- ja kehittämistoiminnassa sekä erilaisten palveluiden toteuttamisessa. SAMKin ja sitä myötä Kaikkien Kodin muutettua uudelle kampukselle vuonna 2017, tilan teemaa haluttiin uudistaa. Sekä toiminta-ajatuksen että fyysisen ympäristön muutostarpeiden myötä uusiksi painopistealuiksi nostettiin aistiesteettömyys sekä muistia tukevat ja muistisairaan kotona asumista edistävät sisustukselliset ja pienteknologiset ratkaisut. Muutoksen myötä tilan uudeksi nimeksi tuli Kokeilimo.

Kohteen aistiesteettömistä sisustusratkaisuista vastasi suunnittelutiimi, jossa oli mukana sisustussuunnittelija Paula Hellberg sekä Satakunnan ammattikorkeakoulusta Sari Teeri ja Riikka Tupala. Lisäksi konsultoitiin muun muassa Porin seudun muistiyhdistys ry:tä sekä sisustussuunnittelija Sari Huhtamaata.

Kokeilimo-tila on L-muotoinen, kooltaan 73 m² ja siihen kuuluu eteinen, keittiö, oleskelutila, makuualkovi, yhdistetty wc- ja pesutila sekä vaatehuone.

Lue lisää Kokeilimo-tilan aistiesteettömyyden muutostöistä (linkki): http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2019090226330

Katso video Kokeilimo-tilasta:

 

Pääset tutustumaan Kokeilimo-tilaan virtuaalisesti 360-kuvista koostetun interaktiivisen tutustumiskierroksen kautta. 360-virtuaalikierrokselle pääset tästä:  www.thinglink.com/card/1370352861543661570

 

Eteinen, keittiö ja oleskelutila:

       

Wctila, pesuhuone, makuuhuone ja "Lataamo"-tila

       

Scroll to Top